...Vaše pestrá dovolená

Za romantikou i vánočními trhy k jezerům Solné komory a do Salzburku

turistika-a-poznani vikendovky
6. 12. - 8. 12. 2024
od 5 800

Zájezd mikrobusy - omezená kapacita max. pro 24 osob

Základní informace

Termín

6. 12. - 8. 12. 2024

Destinace

Vlajka - at Rakousko

Cena

od 5 800 Kč

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

Popis zájezdu

Pojeďte s námi strávit prodloužený adventní víkend k jezerům Solné komory a do pohádkového Salcburku. Navštívíme vánoční trhy v městech Gmunden, Bad Ischl, Salzburg. Ubytování jsme v St. Gilgenu u jezera Wolfgangsee, kde probíhají jedny z nejkrásnějších adventních trhů v Rakousku. Vánoční atmosféra v St. Gilgenu, v St. Wolfgangu a Stroblu je nezapomenutelná.

Itinerář

Program zájezdu

Pátek

Odjezd v ranních hodinách z ČR, příjezd do Salzburgu, kde se konají jedny z nejhezčích a nejstarších vánočních trhů v Evropě. Projdeme se starým městem a navštívíte „Ježíškův trh”, který se tu pořádá už od 15. století a na základě průzkumů byl vyhlášen za jeden z nejkrásnějších v Evropě. Narodil se zde W. A. Mozart a poprvé zde zazněla nejznámější vánoční koleda Tichá noc. Není divu, že se Salzburgu přezdívá „město adventu”. Prohlídku Salzburku zakončíme návštěvou Augustiánského pivovaru, kde si lze dát něco k snědku a ochutnat zdejší pivo. Přejezd do St. Gilgenu u jezera Wolfgangsee, po ubytování samostatně prohlídka městečka.

Sobota

Návštěva adventních trhů ve 3 městečcích kolem jezera Wolfgangsee. Po snídani se nalodíme na výletní loď a vydáme se na plavbu po jezeře Wolfgangsee, se zastávkami v městečcích Sankt Wolfgang a Strobl, kde si podle libosti užijeme vánočních trhů, nákupů, ochutnávek místní gastronomie. Na jezeru u Sankt Wolfgang pluje 19 – metrová vánoční lucerna = symbol adventu na Wolfgangsee. V St. Wolfgangu, v místním kostele nad jezerem je slavný oltář Michaela Pachera a najdeme zde i betlém v životní velikosti. Pokud bude počasí a chuť, můžeme si zubačkou vyjet od jezera „do hor“, kde jsou vánoční trhy přímo nad jezerem, v mezistanici Schaffberalm (1364 m). Ve Strobl je symbolem adventu zavěšená kometa u jezera. V St.Gilgenu je rodný dům matky W.A.Mozarta, v hostinci Gasthof zur Post je výstava betlémů, na břehu jezera svítí 11 metrová adventní svíce

Neděle

Po snídani odjezd ze St. Gilgenu do Bad Ischlu, císařských lázní. V místní Trinkhalle se zde konají řemeslné vánoční trhy. Na kávu a zákusek si můžeme zajít do cukrárny Zauner, kam chodívala i císařovna Sissi. Podle zájmu můžeme zajistit vstup do Kaiservilly – výletního sídla císařské rodiny. Odpoledne odjezd a příjezd do ČR ve večerních hodinách.

Detail zájezdu

Ubytování:

2 x nocleh ve 4 – lůžkových pokojích v mládežnickém resortu v St. Gilgenu na břehu jezera Wolfgangsee, snídaně formou bufetu. Pokoje jsou moderně zařízeny, každý pokoj má své vlastní sociální zařízení (sprchový kout, WC), postele jsou patrové. Omezeně lze zařídit spaní ve dvoulůžkových pokojích za příplatek 600 Kč/osobu.

Stravování:

Bohatá snídaně formou bufetu.

Další informace

Cena zájezdu:

  • 5.800 Kč – spaní ve 4-lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením
  • 6.400 Kč – spaní ve 2-lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením

Cena zájezdu

Cena zahrnuje
  • 2 x nocleh
  • 2 x snídaně
  • Doprava mikrobusem
  • průvodce zájezdu
  • DPH
  • pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje
  • Večeře a obědy
  • Cestovní pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK - "pojištění")
  • vstupy do památek
  • výlet lodí přes jezero
  • výlet lanovkou nebo zubačkou
  • vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Vyplnit přihlášku na tento zájezd

od 5 800 Kč

Vyplnit nezávaznou přihlášku na tento zájezd

Osobní údaje

Jméno

Příjmení

E-mail

Telefon

Město

PSČ

Ulice

Číslo domu

Datum narození

Ubytování

Nástupní místo

* Pro více osob v případě zájmu můžeme za příplatek zajistit dodatečný svoz na nástupní místo.

Cena za tuto osobu: 0

Osobní údaje

Poznámky a cena

* Zde je místo pro Vaše dotazy, poznámky, či připomínky. Na vaše poznámky bude reagováno e-mailem.

Přihláška

^